Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fshogg.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Kanyler og deres rolle i det moderne og kliniske samfund | Kanyler
Kanyler og deres rolle i det moderne og kliniske samfund | Kanyler
16168
post-template-default,single,single-post,postid-16168,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Kanyler i det moderne samfund

Kanyler

Kanyler i det moderne samfund

Kanyler har længe haft en rolle i hvordan vi behandler folk,  fordi vi både kan sprøjte væsker ind i kroppen, men også fjerne noget og derved tage en prøve. På den måde har vi både kunne finde sygdomme og derefter helbrede folk for dem. Derfor er kanylerne et af det stykker værktøjer, som betyder mest for vores sundhed.

Typer af kanyler

Der findes mange forskellige ting, som man skal bruge kanyler til. Derfor er der også lavet en lang række af kanyler, som er lavet specielt til et formål. De kan bl.a. være specielt lavet til:

  • Blodprøver
  • Rygmarvsprøver

 

Det er altså meget forskellige ting, som læger, sygeplejesker osv. benytter kanyler til. Fordi der findes så mange forskellige typer af nåle, så har man en international måde at dele dem ind, så man hurtig og nemt kan arbejde, fordi der er system i tingene. Kanyler til klinisk brug er alle farvekodet efter det internationale system, hvilket er med til at sikre en ensartethed i arbejdet med kanylerne.

Kanyler

Hvem bruger ellers kanyler

Det er ikke kun læger, som har adgang og brug for kanyler i deres hverdag. Det er bl.a. folk med sukkersyge, som skal have tage blodprøver flere gang dagligt, så de kan se hvad og hvor meget, at de skal spise. Dette er noget, som er meget vigtigt for dem, da de ellers kan få det meget dårligt og i værste tilfælde ende med at blive indlagt. Dette er noget de færreste ønske og derfor kan de takker for, at der er opfundet kanyler. Udover selve blodprøven, så skal de også have insulin i kroppen, hvilket kan gøres med en kanyle. Kroppen skal bruge insulin for at den kan opbygge glykogendepoter i lever og muskler, fedtdepoter og protein og for sukkerforbrændingen.

Andre mennesker kan være så uheldige at have allergi, hvilket kan give udslag, kramper eller lignende. Er man så uheldig at falde i denne kategori, når ens allergi går i udbrud, så kan man have brug for at have en kanyle med, så man kan sprøjte en ‘modgift’ ind i kroppen. Dette gøres oftest i låret og så vil modgiften selv finde ud til de steder i kroppen, hvor der er behov for dette. På den måde vil man hurtigt kunne undgå/komme ud af det allergene anfald man befinder sig i.

No Comments

Post A Comment